Jernbanefritids grønne profil

Selvom idræt og kultur ikke ’sviner’ meget i det store verdensbillede, så gavner selv den mindste indsats.

Vi vil i Jernbanefritid selvfølgelig være med til at mindske vores klima aftryk, og vi har valgt at gøre det med en række råd til dig som deltager eller dig som arrangør.

Ideen er at udbygge vores grønne og bæredygtige profil ”hen ad vejen” og starter med disse 3 tip:

Vi vil styrke fælles transport:

Både klima og fællesskaber nyder godt af, at vi fylder bilerne op og bruger offentlig transport, når det er muligt. Til træning, kamp, møder eller arrangementer betaler det sig at køre flere sammen. Faktisk er det en fordel for både pengepung, fællesskab og miljø.

  • Anbefal derfor f.eks samkørsel allerede i invitationen og Informer tydeligt om hvilke muligheder der er for offentlig transport til arrangementet

Det sociale:

Når du afholder et arrangement, er det sociale jo i højsædet i Jernbanefritid.

Et par fif til mere bæredygtige arrangementer kunne være:

  • Det mest bæredygtige forbrug er det forbrug, der slet ikke finder sted. Derfor må den første anbefaling være, at man husker at overveje, om man vitterligt har brug for de varer, man har fundet, inden man afslutter et køb. Køb kun den mad og drikke der skal bruges. Er der noget overskud så smid det ikke ud, men spørg om der er nogle deltagere som vil have en pose mad med hjem.
  • Undgå en gangs bestik, og er det nødvendigt så brug noget bæredygtigt. Mange steder er der service i de lokaler og klubhuse som vi låner.
  • Der bliver købt vand på flaske som aldrig før, og det til trods for at flaskevand er både dyrt og en stor belastning for miljøet. Anbefalingen er at have sin egen vandbeholder med til arrangementerne, fyldt med postevand.

 

Affald

Affald er en af de store klimaudfordringer og et vigtigt sted at starte, når man vil mindske sit klimaaftryk.

  • Undersøg om der er affalds sortering hvor i afholder jeres arrangement, er der det så benyt det. Er der deltagere som er i vildrede, så fortæl at der er affalds sortering og hvor affaldsspandene står og hvordan det fungerer.