Bridge

Om afdelingen

Lidt om spillet bridge

Bridge spilles af fire spillere, fordelt på to par. Der spilles med 52 kort, 13 kort til hver. 

Bridge består af to dele - meldinger og spil. Bridge er et makkerspil - det vil sige, at du via meldinger sammen med din makker skal finde frem til, hvor mange stik I kan tage tilsammen. 

I meldefasen meldes der efter tur. Den, der afgiver den højeste melding, vinder kontrakten. Kontrakten danner grundlag for spillets anden del.

I den anden del, spillet, skal du eller din makker tage det antal stik, I har meldt. Lykkes det, får jeres side point. Lykkes det ikke, er det modparten, som får point. Det vil sige, at hvis den anden side har vundet kontrakten, skal du og din makker forhindre modspillerne i at få det antal stik, de har meldt - sætte kontrakten. Der er desuden mulighed for at doble en kontrakt, hvis du ikke tror, den kan vinde. Og hvis den faktisk går ned, er der ekstra point til dig.

Der er bonus for at melde højt, det vil sige forpligte sig til at tage mange stik. Men melder I FOR højt, er der selvfølgelig risiko for, at kontrakten går ned. Spillet går altså ud på at finde ud af, hvor meget kortene kan bære og melde til grænsen.

Bridge i jernbaneregi

I bridgeafdelingen i Hovedstadens Jernbaneidræt spilles der pt ikke bridge regelmæssigt, men turneringer kan arrangeres.

Bridgeafdelingen under Jernbanefritid arrangerer et parmesterskab i forbindelse med det årlige fællesstævne i Nyborg og en almindelig parturnering i forbindelse med årsmødet i bridgeafdelingen. Årsmødet holdes om efteråret.

Bridgeafdelingen under Jernbanefritid deltager i europamesterskaber for jernbaneansatte (FISAIC).

Er du eller du og din makker interesserede i at deltage i en af de to turneringer i Jernbanefritid, kontakt da afdelingsleder for Bridgeafdelingen Lis Frost.

Lær bridge

Hvis du er interesseret i at lære mere om bridge kan du eventuelt gå ind på Danmarks Bridgeforbunds hjemmeside, hvor der er en henvisning til bridgeklubber med undervisning og hvor der er gratis on line undervisning.

Adressen er:

https://www2.bridge.dk/Default.aspx?ID=22533#27213

Kim Gert Andersen
Afdelingsleder for Bridge

Kommende aktiviteter

pt. ingen kommende arrangementer